Inner Source Coachingsbureau

Waterval afbeelding

Do not go where

the path may lead,

go instead where

there is no path

and leave a trail.

(Ralph W. Emerson)

In de stilte van de tocht . . . ,

Inner Source betekent innerlijke bron.
Op de momenten dat er iets is in je leven, wordt je innerlijke kracht getest. Hoe kun je die krachten juist dan inzetten? Welke keuzes maak je? Wat is de juiste weg voor jou?

In het logo van Inner Source is het proces, van buiten naar binnen en weer naar buiten, zichtbaar geworden. De ronde vorm staat voor verandering en beweging, inzicht krijgen in jezelf en contact maken met je innerlijke bron. Je talenten, je kracht, je passie en je dromen ontdekken. Vanuit dit inzicht kun je nieuwe keuzes maken!

De visie van Inner Source wordt het best weergegeven aan de hand van onderstaand verhaal;

Hij stond stil. Hij liep in cirkels, dacht hij. Als een schorpioen in het nauw. Hij was zomaar gaan lopen, en nu was hij verdwaald. Niets kwam hem nog bekend voor. Ooit had hij deze route blind gelopen, zonder nadenken. Drie keer per week liep hij kilometers op weg naar water. Zelfs op donkere avonden vond hij moeiteloos zijn bestemming. De woestijn was zijn huis, het zand zijn tapijt.

In de verte ontwaarde hij een gestalte. Een vrouw, een oude vrouw in een paars gewaad, zat uit te rusten in het zand, haar waterfles naast zich. Hij kon wel even naast haar gaan zitten, hij was moe. 'Een mooie dag', zei ze. Hij keek hoe ze met een stokje sierlijke patronen in het zand trok. 'Ik ben verdwaald', zei hij, 'waar ben ik?' De dame tekende een wijde halve cirkel die zijn knieën omsloot. 'U bent hier'. Ze reikte hem het stokje aan. 'De vraag is: waar wilt u heen?'

Hij kalmeerde. Zijn hand bewoog als vanzelf door het zand: hij tekende een kronkelige lijn, en nog één, en nog één. 'Heel mooi', zei de vrouw, en ze richtte zich op. 'Dat is uw antwoord'. Ze klopte het zand van haar gewaad en legde zacht haar hand op zijn hoofd. 'Gegroet, vriend!'
'Gegroet vriendin!', hoorde hij zichzelf zeggen. Hij keek haar na. Hij wist nog niet hoe, maar hij zou zijn weg wel vinden (Ikkyu Zenji).

ontdek je jezelf!

Bianca Andeweg * Astertuin 29 * 2724 NR Zoetermeer * 06-42901576